Activitati recreative pentru persoanele in varsta

3 ani in urma · · Comentariile sunt închise pentru Activitati recreative pentru persoanele in varsta

Activitati recreative pentru persoanele in varsta

Activitatile recreative sunt importante pentru sanatatea fizica si psihica a fiecarui om. Prezenta unor activitati recreative are o importanta mult mai mare insa pentru persoanele in varsta. Acest lucru se datoreaza faptului ca odata cu trecerea timpului, oamenii tind sa devina lipsiti de viata.

Dupa ce ies la pensie, varstnicii incep sa se simta mai singuri, sa nu mai aiba pofta de viata sau de alte activitati. Factorii care influenteaza starea lor sunt diversi, incepand de la pierderea unor persoane dragi pana la sentimentul de neputinta din cauza unor boli.

Activitatile fizice si recreative au beneficia atat asupra organismului, cat si asupra gandirii. Metinerea unui stil de viata active le intareste imunitate si le stimuleaza creierul. De aceea, caminul de batrani Sfantul Irineu organizeaza diferite activitati pentru ca seniorii sa se simta bine.

Organizarea unor astfel de actiuni ii ajuta pe seniori sa se simta iubita si sa socializezi. Incetarea din activitatile lor zilnice poate duce la aparitia unor boli fizice sau mintale. De asemenea, multi batrani sunt predispusi depresiei din cauza singuratatii sau a sentimentelor de neputinta. Asa ca actiunile care ii pot tine totusi intr-un stil active sunt eficiente pentru sanatatea lor.

 Ce activitati recreative pot face batranii?

Lista cu activitati pe care varstnicii le pot intreprinde este destul de lunga. Acestea depend insa de conditia fizica si psihica a acestora. De asemenea, in cazul in care seniorii locuiesc intr-un camin, actiunile sunt adaptate diferit.

Cele mai intalnite activitati recreative care sunt recomandate batranilor sunt:

  • Exercitii fizice si programe de recuperare. Este foarte important ca acestia sa faca sport, atat cat le permite sanatatea. Organismul va fi astfel intarit si va fi mai rezistent in fata bolilor. De asemenea, recuperarea este foarte buna pentru cei care sufera deja de anumite afectiuni.
  • Jocuri de societate si de seri de socializare. Batranii se pot simti singuri dupa o anumita varsta, de aceea este foarte important sa mentina legatura cu alti oameni. Totodata jocurile de societate (sah, remi, carti de joc, integrame, domino, etc) le stimuleaza creierul.
  • Plimbari in aer liber si excursii in zone linistite. Acestea au rolul de a le permite sa vada si alte locuri pentru a gasi mereu ceva nou de studiat. De asemenea, plimbarile si excursiile ii vor tine departe de monotonie.
  • Vizite ale rudelor sau prietenilor. Poate una dintre cele mai importante activitati este mentinerea relatiei cu apropiatii. Astfel, seniorii se vor simti mereu ca acasa si in siguranta.
  • Organizarea unor seri de muzica, dans, lectura sau teatru. Activitatea creierului este foarte importanta pentru persoanele in varsta. Astfel ei vor fi feriti de aparitia bolilor mintale si se vor distra in acelasi timp.

Categories: Camine batrani