Alimentatia corecta pentru batrani

3 ani in urma · · Comentariile sunt închise pentru Alimentatia corecta pentru batrani

Alimentatia corecta pentru batrani

Batranii au nevoie in general de o alimentatie speciala care sa le mentina organismul intr-o forma cat mai buna. De aceea, caminul de batrani Sfantul Irineu dispune de o bucatarie proprie unde personalul asigura alimentatia corecta, adaptata nevoilor varstnicilor.

Din cauza faptului ca cei batrani sufera schimbari odata cu inaintarea in varsta si sunt mai sensibili la boli, alimentatia trebuie sa fie una bogata in vitamine si antioxidanti.

 Modificari ale corpului care schimba regimul alimentatiei

 1. Organismul nu mai are suficienta energie si imunitate astfel incat sa faca fata microbilor sau bacteriilor din aer.
 2. Unele simturi, precum gustul si mirosul pot fi afectate, cee ace ii face pe seniori sa foloseasca sa isi piarda interesul pentru mancare.
 3. Sistemul digestiv nu va mai functiona corect, nefiind capabil sa mai proceseze alimentele si sa extraga vitamine sau nutrienti de care batranii au nevoie.
 4. Incetinirea si slabirea metabolismului incat organismul nu mai este capabil sa functioneze ca inainte. Apar starile de ameteala sau slabire, nu se mai ard caloriile cee ace duce la ingrasare, scade activitatea fizica si dorinta de miscare.
 5. Apar intolerante la anumite alimente si din cauza aceasta rezulta si durerile la nivelul sistemul digestiv, constipatia, etc.
 6. Probleme la nivelul danturii din cauza carora senorii mananca mai putin sau aproape deloc.
 7. Malnutritia este o problema intalnita des in cazul batranilor care apare din cauza unui dezechilibru nutritional. Acest dezechilibru vine din alimentatia gresita sau lipsa de nutrienti necesari.

Alimentatia corecta si recomandata batranilor

 1. Fructe si legume pentru continutul de antioxidanti care incetinesc procesul de imbatranire si pentru ca sunt bogate in vitamine.
 2. Cereale, linte, fasole, fructi cu coaja pentru consumul de fibre care previn probleme digestive.
 3. Consmul de cel putin 2 litri de apa, ceaiuri sau sucuri naturale.
 4. Supe proaspat preparate.
 5. Suplimente de calciu, fier si vitamine pentru intarirea sistemului imunitar si a sistemului osos.

Caminul Sfantul Irineu asigura seniorilor alimentatia corecta si adapteaza pentru fiecare dintre ei mancarea, in functie de afectiunile de care sufera, de tratamentul urmat si de nevoile acestuia.

Categories: Camine batrani